Posted by on ápr 9, 2014 in Egyéb |

A képen látható “szélfogós” beléptetőhöz egy nyíló és egy tolóajtót is terveztünk.

Szélfogós beléptető 1.

Szélfogós beléptető 1.

A nyíló ajtós rész befoglaló szélessége 133 cm. Mivel egy nyíló ajtó javasolt max. szélessége 90-100 cm, ezért ezt a részt megosztottuk egy 43 cm-es fix üvegre, és egy erről a fix üvegről nyíló 90 cm-es széles ajtóra. A fix üveg 10 mm-es edzett üvegből készült, körben egy 3 x 4 cm-es alumínium u profilban került rögzítésre. Az ajtó (a súlycsökkentést figyelembe véve) 8 mm-es edzett üvegből készült, és a fix üvegről nyílik 2 db 180° rugós zsanérral.

A szélfogó eltolható ajtajához a teherviselő vázat rozsdamentes zártszelvényből készítette lakatosunk, mely a padlón egy helyen, a falon további két helyen lett rögzítve. Az oldalsó fix üveg szintén 10 mm-es edzett üvegből készült, és a fent említett u profillal lett rögzítve a fémvázhoz. Maga a tolóajtó, illetve a mellette lévő fix üveget egy speciális “dupla” sín segítségével építettük be. A sín egyik felében a tolóajtó fut két db görgős kocsi segítségével, a másik felében pedig a fix üvegfal került rögzítésre. A fix üveg alul és oldalt szintén u profilban lett rögzítve. A fix üveg fogadó része közvetlenül az tolóajtó mellé zár, így minimalizálja a két üveg közötti rést. Igény szerint, mint esetünkben is teljesen lezárható PVC profilokkal az átfedési rés.

Mivel a zárhatóság egyik ajtónál sem volt követelmény, ezért mindkét esetben egy-egy pár 45 cm-es tolópajzsot használtunk fogantyúnak.

A szélfogós beléptető teteje 8 mm-es edzett üvegből készült, melyet részben a zártszelvény váz, részben a falhoz rögzített 3 db 90 fokos fali csatlakozó tart biztonságosan a helyén.

A szerelvények illetve a fémváz szálcsiszolt, az u profilok és a tolóajtó sín pedig alu elox felületűek.

Szélfogós beléptető 3.

Szélfogós beléptető 3.

Szélfogós beléptető 2.

Szélfogós beléptető 2.

Share Button