Posted by on ápr 3, 2015 in Üvegfalak |

Egy veszprémi munkaerő kölcsönző iroda térelválasztását kaptuk feladatul, miszerint egy mennyezetig érő üvegfal megépítése volt a feladat, melyben ráadásul egy kb. 135 fokos törés is be lett tervezve. Természetesen az átjárást is meg kellett oldani.

Cégünknek ez már rutin feladat volt, hiszen rengeteg egyedi igényt teljesítünk. Egyedüli kihívás az volt, hogy az emeletet csak egy kicsi és szűk lépcsőn lehetet megközelíteni, ezért az üvegtáblákat kívülről kellett a beemelnünk az első emeletre. Ehhez állványzatot építettünk és 6 ember összehangolt munkájaként a  10  mm vastag edzett üveg táblákat beemeltük a franciaerkélyen.

A technikai rész, a már bevált üvegmegfogó profilba való rögzítés volt napirenden, a könnyű szerelhetőség és az oldhatóság miatt. Az alumínium szorítósín egy 4 cm magas takaró profilt kapott. Az ajtó szabadon mozgását egy a padlóban elhelyezett olajfék gátolja. Előnye, hogy merőleges nyitottság esetén az ajtó nyitott állapotban marad, viszont ebből a helyzetéből kibillentve a nulla pontba behúzza magát. A csukódás sebessége állítható. Mivel a belmagasság 265 cm volt, ekkora ajtót nem szokás gyártani, ezen teret megosztottuk egy ajtó + felülvilágítóra.

A hanggátlást és a légzárást is megoldottuk, az erre speciálisan kialakított műanyag profilok segítségével. A végeredmény két  világos, de mégis egymástól elszeparált helység, melyben az ügyfél és ügyintéző tábor elválasztásra került.

MAW üvegfal, Veszprém 1.

MAW üvegfal, Veszprém 1.

MAW üvegfal, Veszprém 2.

MAW üvegfal, Veszprém 2.

MAW üvegfal, Veszprém 3.

MAW üvegfal, Veszprém 3.

Share Button